luni, 11 ianuarie 2010

Margele matematice: flori

 O pereche de cercei pe care din pacate i-am desfacut (dupa ce ma bucurasem in mod suficient de ei); margelele och-de-pisica roz folosite in ei au fost "reciclate" in colierul din ultima poza.

 

 


Un pandantiv rosu si unul auriu (pot fi purtate si ca brose), realizate in aceeasi tehnica.

 

Un colier realizat din materiale destul de pretioase: aproape exclusiv margele de sticla (inclusiv cele ovale cu ape gri), cristale de Boemia si perle de cultura. Straluceste extrem de frumos, vine cu avertismentul ca este destul de greu datorita sticlei folosite.

 


Grupurile de margele in forma de floare sunt poate cele mai feminine din categoria margelelor matematice. Nu sunt si cel mai greu de realizat! Secretul lor sta mai degraba in dimensiunea margelelor; pandantivele si colierul din ultima poza folosesc margelele mai mari deasupra, in vreme ce colierul rosu-si-negru le foloseste in partea de jos.

Preferatul meu este colierul din ultima poza (l-am numit "Ciresi si piersici"), care foloseste o intreaga colectie de pietre semipretioase: unakite in partea de jos, agate vopsite fuchsia (banuiesc, nu sunt foarte sigura ce sunt) la mijloc, si ochi de pisica in partea de sus. Dealtfel, acest colier a fost deja vandut. :-)

 

Flower-shaped bead clusters are maybe the most feminine type of math beads. Not the hardest ones to make, though! Their secret lies mostly in choosing the right bead sizes; the pendant and the necklace in the last photo are using the larger beads on top, while the red and black necklaces uses them in the lower part.

My favourite is the necklace in the last photo (I called it "Cherries and peaches") which uses an entire collection of semiprecious stones: unakite in the lower part, bright pink coloured agates in the middle (I suspect, I'm not totally sure what they are) and cat-eyes on the top. By the way, this necklace is sold. :-)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu